Tuesday, September 25, 2012

koleksi cerita ^^

assalamualaikum...

last entry bulan 7 lepas tu pon satu entry je. haih malas sungguh nak buat entry baru. idea bukan tak de cuma malas nak mengarang. nampak benau malasnye. start dari bulan 7 smapai sekarang bulan 9 byk bnda jadi. submit mt thesis, VIVA thesis, ngantor adik pegi bljar, puasa, raya, DIY veil for my BFF yg nk kahwin this coming november. interview since i dh lama menganggur. hehe

atas: haruslah bergambar dgn thesis yg dibuat dgn b'sunguh2..hehe
bawah: with my BFF. susah senang dgn dia. last day jmpa. 
wait this nov kita jmpa lg for ur wedding okeh..

masa hantar my sis daftar kat poli kulim. budak kecik 2 org tu anak buah saya, diana & adam.
nie sikit teaser from my DIY veil for my BFF's wedding. simple2 je. sy bukanlah expert.
act sy yg m'offerkan diri nak buat veil nih. my friend ok je. 
yela nak tnggu buat yg sendiri lambat lg. hehe
dlm kepala otk nie dok pikir nak DIY shawl nak match dgn baju utk jd pngapit nnt.
nth jd ke tak.

the birthday boy muhammad rayyan fitri with his dad. 
dah besar ayen eak. 20 sept he turning to 3 yo.
jgn sape nk pegang pisau kek tu. mengamuk dia.
nenek dia dgn baik hatinya mskkan mee goreng. sume nenek belanja tao.

hari sabtu ikut adam pegi competition buat kolaj 1 malaysia.
guess what he got 3rd place. but adam tak boleh terima hakikat dia
tak dapat no 1. mana taknye hadiah no1 lg besar.adam2

oh lupa plak. hari rabu lepas bersamaan 19hb i have to attend one interview at celcom penang. mmg sgt nervous sbbnya 1st interview but the interviewer ok je so hilang la sikit nervous tu. hope sgt2 dpt that job sbb dh lama sgt jobless nih. ohh one more thing, 1st time sy naik feri sorg2. sblom nie kalau naik pon skx dgn kereta. mmg travel sorg2 la cari tempat interview tu. hebat tak? ^^

Wednesday, July 4, 2012

Sikit je lagi


Assalamualaikum..

 
Hadoih igtkan dah habis VIVA dah settle la semua keje tp nan hado la. Ada lagi keje yg menanti.
Keje tu report thesis sy la. Actually dh settle about 80%. Tinggal lg 20% je nak kena settle.
Pasal 20% tu la yg malas nak buat tu. Sbb dok igt ala sikit je lg tak payah nak rushing2.
Haa pandai sgt la kan sy piker cam tu. Bila dh dekat ngan deadline baru kalut nak settlekan.
Last date submit report nie 10 julai nie. Next week kan tp masalahnye nak kena buat hardcover tu la yg take timenye.
Esok baru nak g survey tempat mana kat jitra yg boleh buatkan hardcover utk sy. Lepas dah survey tu, dh jumpa print pastu tniggal je kt kedai tu
Suruh dye buatkan. My frend ckp kedai yg dia buat tu rm30 je. takpe2 sok sy cari kat mna.
Kena settle cepat2 sbb dr hari jumaat smpai isnin kot sy nak kena g penang. Hantar adik pegi daftar poli. Baru nak masuk. Dpt course dip biz study. Congrats sis.




Bila dah submit semua report, maka tamatlah pengajian sy. Lepas tu kena la cari keje, lepas dh keje pa lg kawen la. Hahaha
Xde la, tgu stabil dulu baru pikir pasal kawen kan?
Ok la nak sambung buat report. Bye


p/s: happy birthday to my sayang. Semoga sentiasa diberkatinya, success in ur career (so boleh la kita kawen cepat. Hehe) and in ur life. Always love you. <3




My twin ^^

Thursday, June 21, 2012

last day of my internship

assalamualaikum...

hari nie bersamaan 21 jun 2012 bersamaan 1 syaaban 1433H bersamaan hari khamis dengan rasminya tamat latihan praktikal untuk ijazah sy kat TM. I've learned a lot when I'm at here. thanks to all staffs at SFO unit TM alor setar. so lepas nie have to focus on completing my thesis because the presentation is next week. 

banyak kenangan sepanjang praktikal kat sini. dapat kawan baru maziah and izzah and tak lupa my unimate mira. such an awesome friends. hope our friendship will not last till here.  keep in touch ya. nti kita dating same2 okeh. selamat menghapiskan sisa2 praktikal sebulan je lg. hehehe

bye bye nanti kami dtg melawat okeh. 



Tuesday, June 12, 2012

i'm turning to 23 years old ^ ^

assalamualaikum...

6 june 2012 was my birthday. so i'm getting 19 23 years old. still young rite?
a lot of people wish me through fb, msg. thanks 
sampai je office nampak ada satu love letter elok je lekat kat CPU.
tq my practical friends. syg u oll ketat2. ^ ^ 


balik rehat pulak tengok ada seketul kotak kek atas meja. tny sape pon tak tao sape yg letak. aih surprise betol. rupa2nya akak2 office nie yg belikan. tq semua.



 gambar birthday girl wajib ada. ^ ^

birthday girl tgh potong kek. 






maziah ada belanja kitaorg secret resepi sorg satu. satu slice je la. ^ ^. thanks maziah 



 with izzah ikeram. dh berpunya tao.
yg sebelah tu available lg. hehe

my family celebrate birthdayy sy biasa2 je. malam tu mak sy goreng my favorite keuy teow goreng. yummeh
sedap oo bila makan ramai2.

p/s: nak tao tak my syg wish pukul 7 mlm. pnya la lambat dia wish. aih igt dah lupa. nasib baik dia igt.


Monday, May 28, 2012

quotes #1

assalamualaikum...

"NOTHING IS IMPOSSIBLE
THE WORD ITSELF SAYS I'M POSSIBLE"

Sunday, May 27, 2012

lunch treat from pn.zurina at pizza hut

assalamualaikum...

act benda nie dah lama 15/5/2012, almost 2 weeks. tp baru nak update.
thanks pn sbb  belanja kami.



all staff at SFO unit and practical student.

Tuesday, May 22, 2012

lama vs baru

assalamualaikum...

last sunday lepas lunch berdesup terus masuk guardian. tak sampai 5 minit dah tercegat depan pintu guardian. cepat tak i jalan. hehe
ala guardian sebelah kedai makan je. plan nak beli scar serum sy yg pakai tak sampai sebulan tu habis sbbnya t'tumpah. balik je keje tgk botol serum tergolek elok je atas almari. tgk2 isi dh tgl sikit. geram giler sape la yg tumpahkan. tak kan la sy tak tutup penutup botol tu? hmm confius.

so balance serum tu tak dapat la nak bertahan smpai berbulan2. 
bila dah habis ketar jugak la tangan nak beli sebab tgh pokai. heheh
so nak tak nak beli la jugak.

nie la ghupe scar serum sy tu, from garden of eden NaturE


see pakaging dh berubah. 
kiri pakaging lama. kanan pakaging baru.

tak tao la kalau dye dah lama tukar pakaging tp sy baru tao.
yg lama tu sy beli sebulan lepas.

yg tak bestnye pakaging baru nie botol dye jenis pump and sekalli tekan keluar byk so akan berlaku pembaziran di situ. serum nie pakai dua titis je dah cukup utk the whole face. tak payah nak membazir.
botol baru pon ada benefit dye jgk. tak senang tumpah sbb tak perlu buka pon penutup dye so kebarangkalian nak tumpah macam botol lama tu agak tipis la.

review serum nie sgt best bila kita guna. even dia punya tekstur berminyak once apply dekat muka terus serap. bangun pagi je rase muka lembap plus lembut gitu haa. parut pon cepat hilang. 
harga serum nie masa sy beli RM 31.90 for 5 ml only.

Sunday, May 20, 2012

[entry bergambar] ira's engagement day

assalamualaikum...

5.5.2012 ira's engagement day at selama, perak.




nie la org yg b'tunang on that day. haish mcm tak percaya pon ada my bff dh jd tunang org.


after officially became fiancĂ©e. ira & asrul.



org kuat majlis. hehe
muka masing2 sembab je.
almaklumla tak cukup tido.





the hantaran.


sibuk dok betulkan veil. ira dok sibuk text asrul tnya dah sampai mana.


see BB tak lekang dr tangan.


ambik berkat kot2 lepas nie turn sy pulak kan. hee






the tray bearer. tolong hantarkan hantaran kat family lelaki.



otw jemput mak andam kat tol kemunting. giler jauh.





Wednesday, May 16, 2012

happy teacher's day

assalamualaikum...


HAPPY TEACHER'S DAY TO ALL MY TEACHER
PRASEKOLAH SK BATU BERTANGKUP, 
SK BATU BERTANGKUP, 
SK TUNKU LAKSAMANA,
 SMK AYER HITAM, 
SM TEKNIK ARAU, 
UITM JENGKA 
& UITM ARAU.

TANPA KALIAN SY TIDAK AKAN BERADA DI MANA SY BERADA SEKARANG.


p/s: the best teacher for me is my mother herself. she is the best teacher in the world.

picture source: google

Wednesday, May 9, 2012

sama tapi tak serupa

assalamualaikum...


 baju yg sama tp tak serupa. =)




yg 2 org nie mmg tak sama langsung la. tapi xpe la kasi can jugak nak tangkap gambar. hehe


nie condition muka sy after consume dgn shaklee skin supplement for almost 2 month.


kullit dah tak kering plus parut2 dah makin pudar. pimple pon malu2 nak keluar.bibir pon dah tak kering. 


p/s: last saturday pergi engagement my BFF. will tell it later in next entry.

Wednesday, May 2, 2012

bila takde keje kat office

assalamualaikum...

lepas 2 hari cuti (labour day + sy ambik cuti isnin), masuk je keje dah tak tao nak buat ape. try nak masuk sys tapi tak boley. lepas patpulohlimanamkali try pon tak boleh jugak. i thought it was sys pny problem la. rupa2nya pasword yg tukar. takde kena mengena dgn sys pon. haih tu la dah tak boleh nak login bukanya nak tny org. padan muka sy. so dr start masuk keje smpai la rehat sy tak buat apa2 pon. good SYA, very good. hehe
lepas rehat baru sy dapat tao yang pasword tukar. i'm sorry. so sy continue with my work but at the same time dok buat keje yg takde kena mengena pon. sambil menyelam minum air atau org putih kata kill two bird with one stone. 
nak tao sy buat keje ape?

tadaaaa


nie la keje yg sy buat tu. paper roses. after a few trial lastly jg jugak.
comel kan? maziah ada buat 2 kuntum. yg lain sy buat.


kasi cloose up sikit.

nie la keje sy ahri nie. 7 kuntum bunga rose kaler biru. sbb apa kaler biru? sbb tuan pnya blog pon pakai baju biru jugak hari nie. motip? hehe




Tuesday, April 24, 2012

birthday celebration pn.zurina minggu lepas punya

assalamualaikum...

isnin minggu lepas kami kt office ada buat birthday celebration utk pn zurina, bos SFO. tp lewat sikit la sbb pg tu ada perhimpunan dgn GM baru. dah mcm kat sekolah pulak ada perhimpunan. hehe
sy dgn rajin diri buat kek. actually tak terfikir la pulak isnin tu nak buat makan2. saja2 buat, tp dh ada makan2 so sy pon tumpang la letak kek tu. tak tao la sedap ke tak. praktikal kat sini asyik makan je. mmg best di situ sbb makan free, time lunch boleh save duit sbb dah kenyang makan kat office. pandai tak?
dalam dok save duit tu, tak penah jugak cukup duit tu. hehe

last week jugak 3 hari berturut2 buat audit kat TMpoint A/setar. ahad, isnin ngan selasa. rabu dgn khamis dok kalut siapkan report audit tu pulak. khamis 2 minggu lepas buat audit kat TMpoint jitra. lepas habis je terus balik. so sampai awal la kt rumah. 

weekend last week dok rumah je. ehh tp hari jumaat tu pegi arau kejap jumpa advisor utk project paper. pastu terus balek tak pegi mana2 dah. sepanjang sem 6 nie sy kena jumpa advisor at least 8 kali utk siapkan project paper tu. bukan sy sorg je, semua final year student. at the same time kena buat praktikal. malam2 je jadi kain buruk sbb letih. *letih la sgt sya oiii


nie la pn zurina. bos SFO. 

nie kek utk pn. zurina bkn kek yg sy buat tao.
untung la kalau sy pndai buat kek macam nie.
sy buat moist choc cake je. so simple.

p/s:  sy baru perasan gmbar dlm desktop ada 2 je. yg lain2 dlm pendrive tp sy tak bawak pulak hari nie. hadoii. lain kali la sy letak eak plus dgn gambar masa audit tmpoint sekali.

Thursday, April 5, 2012

the secret is no longer secret

assalamualaikum...

hari nie kantoi sudah dgn member2 praktikal yg sy ada blog. dlm dok sembunyi tu mcm mana la boleh terkantoi pulak. bila dah tao sy ada blog apa lg pakat dok tgk la. tgk2 gambar diaorg sy tak letak dlm blog ni. hehe
so entry nie akan penuh la gambar diaorg. last monday kami celebrate birthday kak yati & mira. belated birthday actually. =)

mcm biasa sy dgn maziah pegi beli kek. mmg dah muka kek dah kitaorg nih. hehe
kak hak bawak bihun goreng, kiuh tepung talam, keropok, mcm2 lg la. ada byk lagi kuih yg akak2 opis ni bawak. mmg makan free la ari isnin lepas. 


makanan je dah penuh meja. 

  
opsss jgn salah faham. nie bukan birthday girl tao.


nie baru la birthday girl. kak yati.


nie pon birthday girl jugak. mira.
birthday kak yati dgn mira sama tao u olls.


maziah halmi & izzah ikeram

sy nak letak afew gambar lg sbb diaorg dok kalut sgt gambar diaorg tak de. so layankan je. hehe


masa GM baru dtg, sempat lg posing tao.


mira tengah khusyuk *eh betul ke ejaan ni buat keje. 


eh salah upload pulak. nie gambar tuan punya blog. hehe


 bila keje tak de. camwhoring. 


maziah, me, izzah & mira




THE END